De Spiegel

Psychologenpraktijk gespecialiseerd in respectvol ouderschap en in hoogbegaafdheid

Over de praktijk

Binnen Psychologenpraktijk De Spiegel is maatwerk een kernbegrip. Aansluiten bij de vragen en zorgen van ouders is de beste manier om tot een goed resultaat te komen. Labels zijn daarbij soms behulpzaam, maar niet altijd noodzakelijk. Er wordt stil gestaan bij de actuele problemen, de ontwikkeling tot nu toe en indien nodig ook de voorgeschiedenis van ouders zelf. Dit heeft tot doel om een goed vervolgvoorstel te kunnen doen. Dat voorstel kan bestaan uit diagnostiek (onderzoek) en/of een begeleidingstraject.

Enkele kenmerkende eigenschappen van de begeleiding:

Oplossingsgericht (waar willen we naartoe in plaats van waar willen we vanaf?)

Zo kortdurend als mogelijk (eigen kracht aanspreken en versterken)

Zo lang als noodzakelijk

Respectvol

Praktijkgericht

Omdat er veel ervaring en kennis is op verschillende terreinen (hoogbegaafdheid, EMDR, speltherapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en ouderbegeleiding) is er altijd een op maat gemaakt voorstel mogelijk. Mocht dat toch niet het geval zijn, dan is het netwerk groot genoeg om een gerichte doorverwijzing te doen.

Over de manier van werken is ontzettend veel te schrijven, maar geen enkele hoeveelheid tekst vervangt een echte kennismaking. Maak een afspraak en kom het zelf ervaren!

Afspraken voor therapie kunnen gepland worden op de maandag. Onderzoek of schoolgesprekken kunnen na overleg op de vrijdag gepland worden.